Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

Doofstom paar mag niet trouwen in Peru

Binnen de deugdenethiek speelt de voorbeeld-persoon een grote rol. Uitleggen wat een goede voetballer is, kan erg lastig zijn. Als we echter verwijzen en ons proberen te matchen aan Pelé of Cruijff wordt het echter snel duidelijker (met name onze tekorten). In De Pers lezen we vandaag over een duidelijk juridisch voorbeeld maar dan in negatieve zin.

Een trouwambtenaar uit Peru wilde namelijk een doofstom koppel niet trouwen omdat ze geen ja konden zeggen. "Mensen met een dergelijk defect kunnen niet worden getrouwd vanwege de voorschriften", zei de ambtenaar op de Peruaanse televisie, zo meldt ons De Pers. De burgemeester heeft zijn excuses aangeboden.

[...]


- Doofstom paar mag niet trouwen in Peru, De Pers, 02-10-2008
 

Deel deze pagina...