Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

Lezing LJG: "Advocatuur 2009"

Het Leidsch Juridisch Genootschap (LJG) nodigt u uit voor de bijeenkomst van het Genootschap, die op woensdag 25 februari 2009, om 17.30 uur in zaal B 041(begane grond, rechterachterhoek) van de Juridische Faculteit in het Kamerlingh Onnes Gebouw (KOG) aan de Steenschuur 25 te Leiden zal plaatsvinden.

Met als titel "Advocaat 2009" zal de heer mr. F.A.W. Bannier, bijzonder hoogleraar Advocatuur aan de Universiteit van Amsterdam, Oud-deken van de Amsterdamse Orde en adviseur van het advocatenkantoor NautaDutilh de lezing voor het Genootschap uitspreken.

De heer Bannier zal in een licht historisch perspectief trachten de advocaat van vandaag te schetsen en de ontwikkeling die de advocatuur heeft doorgemaakt. Onder meer zullen aan de orde komen, de commerciƫle en sociale advocatuur, het grote, middelgrote en kleine kantoor, het verschoningsrecht en natuurlijk de kernwaarden.

Aansluitend kunt u onder het genot van een drankje van gedachten wisselen met het bestuur en de leden.

Info: j.m.d.bharos@leiden.nl

Vreemdelingenrecht.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Deel deze pagina...