Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

Stijn Franken: Holleeder-advocaat tegen de mannetjes-makerij

Voor wie het gemist heeft: in de Vrij Nederland van 4 juli staat een interessant potret van Stijn Franken, de advocaat van o.a. Holleeder, Lucia de B en Volkert van der G.

Citaat:
"Over de uitoefening van zijn vak heeft Franken duidelijke ethische normen. Hij ergert zich eraan dat politici beweren dat boeven vrijuit gaan door 'vormfouten' of zich laten bijstaan door 'advocaten van kwade zaken'. [...] Ook een verdachte die geen contact met de buitenwereld mag hebben ('in beperking zit') moet er niet op rekenen dat Franken over zijn onderzoek uit de school zal klappen. Ook al dringt een cliënt of zijn familie daar nog zo op aan. 'Ik zal überhaupt geen trucs uithalen, want ik kan mijn goede naam maar éénmaal verliezen,' stelt hij."

[...]

- Vrij Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Deel deze pagina...