Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

'Zware' jurist voor nieuwe overnames

In het NRC van 10 september is nog een artikel te vinden over Lodewijk Hijmans van den Bergh de opvolger van Peter Wakkie in het bestuur van Ahold. De overstap van Brauw Blackstone Westbroek is toch om meerdere redenen opvallend. Hij wordt onder andere verantwoordelijk worden voor behoorlijk ondernemingsbestuur,corporate governance en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Zullen meer (top) juristen hem volgen? Is er meer dan de advocatuur? Hopelijk worden zijn beweegredenen ons nog een keer bekend.

[...]

- Ahold nominates Lodewijk Hijmans van den Bergh to the Corporate Executive Board, Ahold, 9-9-2009
- 'Zware' jurist voor nieuwe overnames; Lodewijk Hijmans van den Bergh wordt bestuurder supermarktconcern Ahold, NRC, 10-9-2009 (Sander Voormolen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Deel deze pagina...