Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

Naar een betere advocatuur

Uit onderzoek dat de Rijksuniversiteit Groningen in opdracht van de Orde heeft uitgevoerd, blijkt dat particulieren en ondernemers soms belemmeringen ervaren bij het inschakelen van een advocaat. Ze weten niet hoe ze een goede advocaat kunnen vinden, hebben vragen over de kosten en de slagingskans. Zo meldt ons de NOvA.

De Pers haalt meer uit het rapport: "Advocaten: duur, doof en dwingend". Doof? Uit het rapport: "Particulieren geven aan dat advocaten te veel geïnteresseerd zijn in het ons kent ons wereldje van collega advocaten en rechters en te weinig geïnteresseerd zijn in de cliënt.".

De Orde bepleit naar aanleiding van het onderzoek voor een gratis kennismakingsgesprek.

- Advocaten, duur, doof en dwingend, De Pers, 29-10-2009
- Orde bepleit gratis kennismakingsgesprek advocaten , NOvA, 27-10-2009
- Toegang tot advocaten, “Een kwalitatief onderzoek naar belemmeringen in de toegang tot advocaten voor betalende particulieren en MKB-bedrijven.”, Het rapport van Pro Facto, 27-10-2009

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Deel deze pagina...