Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

Topeconomen en juristen leren ethisch handelen

Kun je integriteit leren in een aantal dagen? In een luxe omgeving waar je via discussie, kennisacquisitie en een afsluitend essay tot het juiste inzicht moet komen? Waar ondertussen de blackberry aan mag blijven? Natuurlijk niet. Allerlei wetenschappelijke onderzoeken hebben al aangetoond dat dit niet de manier is om tot ethische groei te komen.

Het is merkwaardig dat de Duisenberg School of Finance dan toch voor deze aanpak kiest. Beschroomheid t.a.v. de doelgroep? Maar "luxe is een subjectief begrip", stelt Judith Kohsiek echter in De Stentor. Als de rechtvaardiging van morele oordelen echter enkel door het individu kan worden gegeven, kunnen de bankiers dan niet net zo goed thuisblijven? Perverse prikkels als een kwestie van smaak?

Benieuwd hoe ze in ieder geval de ethische groei gaan meten.

- Bankieren leer je op de Veluwe, Parool, 3-11-2009
- Luxe gedragscursus voor bankiers, De Stentor, 3-11-2009

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Deel deze pagina...