Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

Uit de krant: "Geef mediator verschoningsrecht"

Moet het verschoningsrecht ook aan mediators worden gegund? Het NMI refereert aan een artikel uit het Reformatorisch Dagblad waarin we het pleidoor hiertoe van Ton Jongbloed kunnen lezen. Nu klopt het dat dit onderwerp nog wel enige aandacht mag krijgen. Maar of dit betekent dat we over moeten gaan naar een volledig verschoningsrecht is de vraag. Het zal in ieder geval gekoppeld moeten worden aan andere beroepseisen (zoals bij andere beroepsgroepen).

Tot nu toe biedt jurisprudentie weinig houvast. Of zoals in het Advocatenblad van 12 augustus 2005 n.a.v. een uitspraak van de rechtbank Almelo werd gesteld: wel verschoning maar nog geen helderheid.

- Uit de krant: "Geef mediator verschoningsrecht", NMI, 23-10-2009
- Richtlijn 2008/52/EG, EurLex, 24-5-2008
- Wel verschoning, geen helderheid, R. Verkijk Advocatenblad / Universiteit van Maastricht, 12-8-2005

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Deel deze pagina...