Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

Wil de echte rechter zonder belangen opstaan?

Een rechter van de rechtbank Zutphen tegen wie een wrakingsverzoek was gedaan, heeft tijdens de behandeling van dat verzoek op 26 oktober zelf een wrakingsverzoek gedaan tegen de rechters van de wrakingskamer. Drie rechters van de rechtbank Almelo behandelen donderdag 19 november in Zutphen dit tweede wrakingsverzoek.

Rechtzoekenden die hun rechter partijdig vinden, mogen vragen om een andere rechter. Dit heet een wrakingsverzoek.

Op een faillissementszitting van dinsdag 6 oktober werd een wrakingsverzoek gedaan tegen dhr. mr. R.M.A.G. van Valderen. Dat verzoek werd op maandag 26 oktober behandeld en tijdens die zitting heeft mr. Van Valderen de wraking verzocht van de leden van de wrakingskamer: mr. G. Vrieze, mr. A.B.A.P.M. Varenhorst en mr. R.P. van Baaren.

Dit tweede verzoek wordt op donderdag 19 november om 10.00 uur door een andere wrakingskamer van de rechtbank Zutphen behandeld. Die kamer zal zijn samengesteld uit drie rechters in de rechtbank Almelo (van rechtswege tevens rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Zutphen).

[...]

- Gewraakte rechter wraakt wrakingskamer , Rechtspraak.nl, 16-11-2009

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Deel deze pagina...