Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

De torture memos: we wachten af

Hoe kan het dat vooraanstaande juristen als Jay Bybee en John Woo ondervragingstechnieken als waterboarden hebben toegestaan ten tijde van het Bush-regime? Dat voor een politicus het zicht soms niet meer helder is, valt te voorzien (ook al discutabel), maar moeten niet juist juristen oog blijven houden op de rechtvaardigheid van acties? En kunnen ze hiervoor professioneel worden gestraft? Newsweek heeft gehoord dat dit waarschijnlijk niet het geval zal zijn: de juristen hebben echter de zaken wel "matig" ingeschat. De belangen die op het spel staan, zijn echter hoog. Woo is zich dan ook van geen kwaad bewust. We wachten op het echte rapport.

- Justice Official Clears Bush Lawyers in Torture Memo Probe, Newsweek, 29-01-2010
- "Justice Official Clears Bush Lawyers in Torture Memo Probe"? When will we finally see this report?, Legal Ethics Forum, 30-01-2010
- Author of Torture, Spy Memos Was Just Doing His Job, Wired, 04-01-2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Deel deze pagina...