Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

Kijktip Zembla, Officieren van Justitie in de fout

Acht verdachten in een drugszaak gaan vrijuit omdat er geknoeid is met hun bekentenissen, bleek afgelopen woensdag bij de rechtbank in Breda. Steeds vaker komen verdachten vrij door ernstige fouten van officieren van Justitie. Of verdwijnen onschuldigen achter de tralies. Maar wat gebeurt er eigenlijk met de officieren van Justitie die die fouten hebben gemaakt? Die vervolgen hun loopbaan en maken later soms promotie, zo blijkt.

In de ZEMBLA-aflevering ‘Officieren van Justitie in de fout’, die aanstaande zondag 31 januari om 21.45 uur te zien is bij de VARA/NPS op Nederland 2, wordt een aantal zaken nader belicht.

[...]

Ter bewijsvoering heeft Zembla ook een lijst met disfunctionerende OvJ's opgesteld. Netjes: het is geanonimiseerd.

(de link zal volgen als het programma online wordt gezet)

- Officieren van Jusitie in de fout, Zembla, 31-01-2010
- Lijst falende Officieren van Jusitie, Zembla, 31-01-2010
- De uitzending, Zembla, 31-01-2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Deel deze pagina...