Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

OvJ's vervolgen met opzet of door onkunde geen medische missers

Enkele officieren van Justitie hebben opzettelijk geen vervolging ingesteld tegen artsen die zich schuldig hadden gemaakt aan medische missers. Dat beweert de belangenorganisatie voor slachtoffers van medische fouten SIN-NL.

[...]

Gevolg: mogelijk komt er binnenkort een zwarte lijst.

Een interessant punt. In het algemeen worden verdachten die beterschap tonen en actief inzetten op gedragsverandering vaak lager gestraft dan onverbetelijke recidivisten. Aangenomen - en hier wringt het mogelijk - dat binnen een medische omgeving kwaliteitsverbetering een continu en te controleren streven is, is vervolging dan wel opportuun? Ik denk dan niet aan tuchtrecht voor medici maar eerder progressie vanuit individuele professionaliteit. De keerzijde: er zijn vast artsen die het "weinig kan schelen" en die wel afgeschrikt moeten worden door juridische trajecten.

- OvJ's aan schandpaal, Spits, 11-01-2010
- Officier aan de schandpaal (volledig), Spits, 11-01-2010
- website, Sin-nl, 11-01-2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Deel deze pagina...