Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

Alcohol nuttigen tijdens werk is niet algemeen geaccepteerd gedrag

[...] Vaststaat dat appellant op de eerste dag van het door hem te volgen re-integratietraject alcohol (bier) had meegenomen en ook heeft genuttigd op het bedrijf waar hij was geplaatst. Met de rechtbank is de Raad van oordeel dat appellant had kunnen en moeten begrijpen dat dit geen algemeen geaccepteerd gedrag is. [...] Dat appellant een alcoholprobleem heeft en een andere visie heeft op het gebruik van alcohol op de werkvloer is daarvoor onvoldoende. [...]

Nu betrof deze zaak geen jurist. Maar dat dit ook voor juristen opgaat, wisten ze in Engeland vorig jaar al. Wordt bijvoorbeeld als rechter nooit dronken om vervolgens tijdens een zaak met de advocaat te gaan zoenen en te gaan vloeken.

- Het nuttigen van alcohol op de werkvloer is geen algemeen geaccepteerd gedrag, Rechtspraak.nl, 03-02-2010
- Drunk judge suspended for kissing lawyer and swearing in court, The Telegraph, 13-01-2009

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Deel deze pagina...