Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

Checklist Duurzaam Juridiseren

Veel juridische organisaties tonen maatschappelijke betrokkenheid en hebben oog voor het ethisch kader van het eigen functioneren. Om de inspanningen van de diverse kantoren en organisaties goed te kunnen plaatsen en tegen elkaar af te kunnen zetten, is de standaard "Duurzaam Juridiseren" ontwikkeld. Met behulp van de checklist kan worden onderzocht in hoeverre advocatenkantoren, notarissen, gerechtsdeurwaarders beleid hebben gericht op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid.

Bij het opstellen van de lijst is door betrokkenen ervoor gekozen om de lijst niet enkel waarden-georiƫnteerd te houden zonder anderzijds direct te vervallen in afvinklijstjes van meerdere pagina's. De verschillende onderdelen kunnen waar nodig natuurlijk altijd worden toegelicht.

- Checklist Duurzaam Juridiseren, Rechtsethiek.nl, 11-08-2010
 

Deel deze pagina...