Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

België: Vreemdelingenrecht is een (te) booming business?

Advocatenkantoren die draaien op vreemdelingenrecht doen het uitstekend. Meestal draait de overheid op voor hun factuur en dat maakt het - zo meldt Trends.be - financieel interessant. Dit nodigt volgens de Antwerpse politica Nahima Lanjri (CD&V) ook helaas sommige juristen uit om de randen van het recht te veel te zoeken als over te gaan:
“Door de talrijke misbruiken duurt de asielprocedure zeer lang.” [...] “Het stoort me dat niet altijd even correcte advocaten hun buitenlandse cliënten opstoken om procedures zo lang mogelijk te rekken, zelfs als ze overduidelijk geen recht hebben op asiel. Correcte asielzoekers worden benadeeld door de trage procedure.”

Asielrecht is booming business voor advocaten, Trends.be, 22-12-2010
 

Deel deze pagina...