Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

De jonge Duitse advocaat over de toekomst: naar een trusted advisor maar met een goede work-life-balans

Advocatie heeft - gelijk aan januari vorig jaar - een artikel van Temporal Tanja Consulting met de uitkomsten van onderzoek naar de jonge advocaat (de millennial) en diens verwachtingen. De site meldt nu de uitkomsten van onderzoek bij Duitse "millennials".

Eén van de bevindingen is dat (ook) de Duitse jonge advocaat verwacht dat de toekomstige cliënt de advocaat nog meer gaat zien als een vertrouwenspersoon die pro-actief advies geeft. Minder routine werk dus maar meer ad-hoc dienstverlenend. Uurtje factuur zit er niet meer in. Maar anderzijds vindt dezelfde advocaat wel de work-balance belangrijker dan ooit.

Verrast? Op de site van Temporal Tanja Consulting is ook het Nederlandse rapport van vorig jaar nog te vinden.

Millennials in Duitse advocatenkantoren willen ook anders werken, Advocatie, 19-01-2011
The Next Generation Law Firm, Temporal Tanja Consulting, januari 2010
 

Deel deze pagina...