Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

UCI-voorzitter: de advocaat maakt de wielersport kapot

Aan het begin van een nieuw seizoen in de wielersport halen - met dank aan UCI-voorzitter Pat Mcquaid - ineens de advocaten die renners vertegenwoordigen in dopingzaken het nieuws. In casu betreft het indirect de advocaat van de baanwielrenner Iljo Keisse:
"Nog eens, ik ken de details niet maar wat ik wel weet, is dat er te veel advocaten rond lopen die op de nek van die wielrenners flink hun boterham verdienen en tegelijk een goed systeem onderuit halen en daar zelf nog populair van worden ook. DiƩ zou men moeten aanpakken en dat men mij niet komt zeggen dat Keisse niks betaalt. Geen enkele advocaat doet het gratis".

Het gehele interview is te te lezen op de site van het Nieuwsblad.

Pat McQuaid: 'De advocaten maken de sport kapot', Nieuwsblad.be, 15-01-2011
 

Deel deze pagina...