Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

Was er wel of geen tunnelvisie bij Victor Muller (jurist/oud-advocaat). Op BNR een analyse.

In Zweden heeft de rechtbank goedkeuring gegeven aan het faillissement van Saab. Op BNR een analyse van de werkwijze en aanpak van Victor Muller met in de studio André Hoogeboom (schrijver van "Hoe Spyker Saab redde"). Interessant omdat Muller is opgeleid tot jurist en ook werkzaam is geweest als advocaat (dit wordt zelfs expliciet bij de analyse betrokken). De vraag die besproken wordt, is in hoeverre sprake was van tunnelvisie bij Muller.

Was vanaf het begin immers niet duidelijk dat General Motors iedere deal met Chinese organisaties zou tegenhouden? Op voorhand was toch duidelijk dat GM nooit zou instemmen met het vertrek van technologie naar China? Sterker nog, dit was zelfs contractueel afgesproken. Was er daarom sprake van een blinde vlek bij een voor het overige slimme, intelligente man of kunnen deze twee niet samengaan? Op BNR een (oppervlakkige) analyse die wel interessante vragen oproept. Is het gegeven dat Muller bijvoorbeeld advocaat is geweest nu nog steeds relevant?

Radiofragment, BNR, 19-12-2011
Zwarte dag voor Victor Muller en Saab, BNR, 19-12-2011
 

Deel deze pagina...