Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

Inez Weski, Liberaal van het jaar 2011 door o.a. haar oproep tot "The right to privacy"

De Rotterdamse strafpleiter Inez Weski is door de JOVD uitgeroepen tot Liberaal van het Jaar 2011. Ze krijgt de prijs voor haar 'broodnodige strijd tegen het verval van de rechtsstaat en het belang hiervan voor vrijheid.

Weski gaf op 5 mei afgelopen jaar de Vrijheidslezing in Amsterdam waarin ze stelde dat het begrip 'vrijheid' aan devaluatie onderhevig is. Ze onderstreepte het belang voor onafhankelijke rechtspraak en eerlijke strafprocessen. Ze verwijst in de lezing naar het artikel The Right To Privacy van Samuel Warren & Louis D. Brandeis (4 Harvard Law Review 193 (1890)) die stellen dat we een recht hebben (en moeten houden) om alleen gelaten te worden. De links naar beide teksten, de lezing als de tekst van Warren & Brandeis, zijn hieronder te vinden.Tekst lezing Weski, Het Amsterdams 4 en 5 mei comité
The Right To Privacy by Samuel Warren and Louis D. Brandeis, University of Louisville
Inez Weski Liberaal van het Jaar, JOVD, 14-01-2012
 

Deel deze pagina...