Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

Onderzoek: de advocaat maakt de wereld er niet veel beter op?

The New York Times bericht over een onderzoek uitgevoerd door PayScale onder 30.000 mensen waaruit zou blijken dat relatief veel advocaten vrij somber zijn over het werk dat ze verrichten. Na de medewerker van de fastfood-restaurants en de barkeeper plaatst de senior-advocaat zich op de derde plaats. Bijna 1 op de 20 twintig senior-advocaten als 1 op de 25 juridische assistenten kwalificeert zijn of haar baan als een baan die de wereld er niet beter op maakt.

Klopt dit?
Het onderzoek moet wel met een korreltje zout worden genomen. De onderzoekers zien dit zelf ook in: omdat de participanten in het onderzoek zich vrijwillig konden opgeven (en niet gerandomiseerd zijn geselecteerd), zijn de cijfers misschien niet helemaal zuiver. Maar wie de schoen past trekke hem aan: My job may make the world a worse place.?

Top 10 Jobs That Make the World a Worse Place, New York Times, 20-02-2012
 

Deel deze pagina...