Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

Hiddema deel 2. Nu op het matje geroepen door de deken?

Verschillende media waaronder de Telegraaf en Powned weten te melden dat de deken van de Orde van Advocaten in Maastricht is begonnen met een onderzoek naar de vermeende uitlatingen van advocaat Theo Hiddema eerder deze week. Als bekend zou hij hebben gezegd dat mensen zichzelf met een wapen moeten kunnen verdedigen.

Eduard Prickartz, deken van de Orde van Advocaten in Maastricht, wil weten wat Hiddema precies heeft gezegd en wat de context was. Interessant omdat dit een context veronderstelt waarin de gewraakte uitingen in ieder geval niet betamelijk zouden zijn. De stelling van Hiddema is ook besproken - in debat met advocaat Spong - bij Pauw en Witteman eerder deze week:Onderzoek naar uitlatingen Hiddema, Powned, 01-03-2012
Hiddema op matje geroepen, Telegraaf, 01-03-2012
Debat over bewapening tegen overvallers, Pauw en Witteman, 29-02-2012
Hiddema: Koop een pistool en bescherm, Rechtsethiek.nl, 28-02-2012
 

Deel deze pagina...