Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

Over

Rechtsethiek.nl is een weblog waar nagedacht wordt over juridische beroepsethiek / normatieve professionaliteit / waarde(n)volle professionaliteit. Je vindt hier (concept) teksten van stukken die ik heb geschreven (theorie) als links naar en reflecties op berichten uit de praktijk. Op twitter tref je linkjes naar nieuwsberichten die interessant zijn of uitnodigen tot morele reflectie.

Reageren?
Op de informatie kan gereageerd worden maar ik hanteer een strikt "doe-even-normaal-beleid". Ik heb moeten constateren dat het onderwerp uitnodigt tot ongenuanceerde ad-hominems ("DOE NOOIT ZAKEN MET advocaat X!!, Nee, notaris Y, dat is pas een rat eersteklas, et cetera"), van met name niet-juristen. Dit is juist niet de bedoeling van het weblog. Er is geen ruimte om impulsief te reageren of enkel om eenzijdig kritiek te spuien. Mijn streven is om studenten/cursisten maar ook beroepsbeoefenaren in de rechtspraktijk stof te geven ter lering (en zo mogelijk vermaak) als voor discussie en verdieping. Dus voor reflectie bij de koffieautomaat of tijdens colleges.

Wie
Ik ben werkzaam als docent / onderzoeker op het gebied van ethiek / juridische beroepsethiek en rechtsfilosofie. De informatie geef ik echter op persoonlijke titel. Heb je onderwerpen die interessant zijn voor mij of voor mijn studenten/cursisten of andere juridische beroepsbeoefenaren? Ik hoor het graag.

Gebruik en copyright
Zie verder: copyright.

Contact en tips

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Deel deze pagina...