Hieronder de aankondiging van het jaarcongres van de NOVA. Het centrale thema is "ethisch dilemma's, grenzeloos". Op deze dag staat "Ethiek in de volle breedte" centraal en op deze manier moet het voorlopige programma ook worden gelezen want in het parallelprogramma komen ook nog enkele sessies voor die met ethische dilemma's maar weinig van doen lijken te hebben.

In het voorlopige parallelprogramma:
- komen vier sessies voor die daadwerkelijk de ethische dilemma's van de advocatuur als onderwerp hebben (D, E, I en J).
- richt een aantal onderwerpen zich meer op de ethische, bijna rechtfilosofische waardering van wet- en regelgeving (A, C, G)
- hebben ook de ethische dilemma's van andere beroepen een plek gekregen (F? en K)
- komt natuurlijk ook MVO (L) langs (de relatie met ethische dilemma's is niet zonder discussie)
- is nog een sessie gericht op de mogelijkheden en onmogelijkheden van ICT-mogelijkheden (H)
- is tot slot een sessie gericht op loopbaanontwikkeling (B)

Een divers programma; we wachten af....

---------------------------------------------------------------

Op vrijdag 23 september 2011 a.s. vindt het Jaarcongres van de Nederlandse Orde van Advocaten plaats in het Chassé Theater te Breda.

Het thema van het congres is “Ethische dilemma’s, grenzeloos”. Omdat ethische dilemma’s een belangrijke rol spelen in de werkzaamheden van de advocaat wil de Orde dit jaar aandacht besteden aan ethiek in de volle breedte.

Tijdens het ochtendprogramma spreekt, na algemeen deken Jan Loorbach, Chief Executive Officer van IDTV Shula Rijxman. Dagvoorzitter is Winfried van den Muijsenbergh, advocaat en lid van de praktijkgroep Ondernemingsrecht bij Loyens & Loeff. De ochtend wordt afgesloten met een gesproken column van cabaretière Sara Kroos.

Het middagprogramma is opgebouwd volgens de ‘festivalformule’. Interessante sessies die ethische dilemma’s van verschillende kanten belichten bieden de mogelijkheid uw eigen programma samen te stellen. Aan bod komen onder andere de ethische dilemma’s bij strafzaken die uitgroeien tot mediahypes, de medische ethiek rond het invriezen van eicellen en de grens tussen registratie en privacybescherming.

Speciaal voor de jonge advocaat wordt een Linkedin Live-sessie georganiseerd over loopbaanplanning en grenzeloos netwerken. Advocaat-stagiaires krijgen de mogelijkheid om persoonlijk in contact te komen met succesvolle advocaten. Evenals vorig jaar zullen social media een prominente rol spelen op het Jaarcongres.

Jaarongres 2011, NOvA, 08-07-2011
Voorlopig parallelprogramma, NOvA, 08-07-2011