Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

Kuijt sleept eigen advocaten voor de rechter

Met dank aan de NovA nog een oud nieuwtje. Voetballer Dirk Kuijt heeft zijn eigen advocaten voor de rechter gesleept. Hij wil dat zijn advocaten - verbonden aan advocatenkantoor Withers - een eventuele schadevergoeding gaan betalen wanneer Kuijt een zaak waarin het kantoor hem vertegenwoordigt verliest. In het kort legt Kuijt reeds vooraf de verantwoordelijkheid voor de schadevergoeding neer bij het kantoor. De onderhandelingen inzake het oorspronkelijke conflict zijn nog gaande.

Liverpool FC midfielder Dirk Kuyt takes lawyers to court after being sued for £50k in property bust-up, Liverpool Daily Post, 15-12-2010
Kuijt dagvaardt eigen advocaten, NOvA, 06-01-2011
 

Deel deze pagina...