Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

Staatssecretaris Teeven kondigt komst tuchtregister advocatuur aan (update)

Het openbare tuchtregister voor de advocatuur zal - als het aan staatssecretaris Teeven ligt - niet lang op zich laten wachten. Schorsingen langer dan 10 jaar en ontzettingen uit het beroep zullen in het register worden opgenomen. Kleine tuchtrechtelijke maatregelen (waarschuwingen/berispingen) worden nog niet openbaar gemaakt. Dit maakte de staatssecretaris bekend aan de Tweede Kamer. O.a. de Telegraaf bericht.

Tussen medici, patiƫnten en politici wordt ondertussen ook nog flink gediscussieerd over het wel of niet tonen van tuchtrechtelijke waarschuwingen en berispingen van artsen. T.a.v. het notariaat was de Tweede Kamer er reeds uit: niet alle zaken worden openbaar gemaakt.

(geactualiseerd 15/02/2011)

Schorsingen van advocaat openbaar, Telegraaf, 15-02-2011
Openbare registratie waarschuwingen slecht voor kwaliteit, KNMG, 09-02-2011
Artsen tegen openheid over waarschuwingen, Tros Radar, 10-02-2011
Geen Kamermeerderheid voor meer openheid tuchtzaken notarissen, Novocatie, 03-02-2011
 

Deel deze pagina...