Argumentatie


Dit is een site over juridische beroepsethiek en de waarde(n)volle professionaliteit van juristen, incl. de daarbij behorende morele dilemma's. Het doel is om inzicht te geven in en te reflecteren op de beschrijvende en voorschrijvende ethiek en het kritisch vermogen van advocaten, rechters, officieren van justitie, wetgevingsjuristen, arbeidsjuristen, bedrijfsjuristen, etc. (meer lezen »)

Voorbereiding OS kost 190 miljoen. Hoe dit kritisch te duiden?

Even een zijsprongetje. Een aantal Nederlandse sportmensen en bestuurders heeft als bekend plannen om de Olympische Spelen in 2028 in Nederland te organiseren. Het binnenhalen van de Olympische Spelen is echter niet eenvoudig: meer steden/landen hebben deze ambitie. Gevolg: er worden kosten gemaakt (o.a. aan haalbaarheidsonderzoeken, lobbycomités, presentaties en dienstreizen).

Nu berichtte RTL gisteren dat er al 190 miljoen euro is uitgetrokken om dit project te doen slagen. Een op het eerste gezicht enorm bedrag en een bericht dat vraagt om reacties. Maar wie is - even los van de inhoud - nu de kritisch denker onder de reageerders?

Met dank aan Nu.nl en NuJij.nl voor het kunnen plaatsen van de inhoud.

Nederland besteedt 190 miljoen aan Olympische ambities, RTL, 17-03-2012
'188 miljoen besteed aan Olympische Spelen', NuJij.nl, 17-03-2012
 

Deel deze pagina...